Boektoets Heart Burn – Anne Cassidy

Boektoets Heart Burn – Anne Cassidy

Hoofdstuk 1 – one

Terwijl Ashley Littlewood op Beth Harrington aan het wachten krijgt zij van Jimmy Connelly te horen dat Tyler Harrington haar ex-vriendje in elkaar is geslagen en daarna in de rivier is gegooid waar hij voor dood werd achtergelaten en zich vast moest houden aan een winkelwagentje.

De dag ervoor had Ashley Tyler gezien en sinds toen moest zij constant aan hem denken. En wanneer ze hoort dat hij in elkaar geslagen wordt ze helemaal ongerust.

 

Hoofdstuk 2 – two

In dit hoofdstuk wil ze Tyler uit haar hoofd zetten en niet aan hem denken. Dit kan ze niet en is stiekem toch ongerust. Ze heeft haar moeder oorbellen gegeven want zij is jarig in dit hoofdstuk. Ook crasht haar computer weer waardoor haar moeder niet meer reageert als Ashley hierom roept. En haar broer Dan komt thuis van de universiteit met het nieuws dat hij hiermee stopt. Hierdoor maken Ashley en haar moeder zich een beetje ongerust. De vader van Ashley vindt dat Dan het zelf moet uitzoeken.

 

Hoofdstuk 3 – three

Beth blijkt de dagen dat Ashley met Tyler had niet aanwezig te zijn geweest in het leven van Ashley. De moeder van Beth had een baby en die zou misschien op dat moment dood gaan waardoor er nogal wat hectiek was. Hierdoor heeft ze niet veel meegekregen van de activiteiten van Ashley en Tyler. Verder wordt in dit hoofdstuk duidelijk wat er de avond is gebeurt toen ze een relatie kregen. De moeder van Ashley gaf een feest omdat ze 50 jaar werd. Ze wilde haar broer betrappen op het roken van drugs. Maar dan komt ze Tyler tegen en beleeft ze met hem een leuke avond.

Ook achtervolgde Jimmy Ashley in dit hoofdstuk om te vragen of Ashley naar Tyler toe zou willen komen. Dan op dit moment krijgt ze een flashback dat Tyler bij een zwart meisje in de auto zit en waarmee hij ook in een kroeg stond. Hierdoor ze niet langskomen in het ziekenhuis.

 

Hoofdstuk 4 – four

Toen Ashley voor Beth aan het wachten was bij de bushalte, kwam Jimmy aan om haar een brief te geven die ze zelf had gemaakt voor Tyler. Toen ze de brief had gelezen waarin hij had gezegd: ‘You owe me X’ wist ze dat ze hem toch ging bezoeken. In Victoria Ward wat in afdeling is in het “London Hospital”.

 

Hoofdstuk 5 – five

Ashley gaat naar het ziekenhuis gaat naar Tyler toe. Daar komt ze erachter dat Tyler soms drugs van Billy Rob voor hem en zijn vrienden koopt. En ook wil Tyler dat Ashley iets voor hem doet wat niemand mag weten. En het zou niet illegaal zijn. Ze overweegt nog om weg te lopen maar gaat dan toch terug omdat ze denk dat dit de enige kans is Tyler voor haar te winnen.

 

 

 

Hoofdstuk 6

Tyler vraagt aan Ashley of zij voor hem een envelop kan pakken die bij hem thuis. De envelop lag in zijn slaapkamer in zijn kledingkast. Bij zijn kledingkast staat een stoel die moet Ashley verschuiven en daarachter is de envelop ingeklemd. Deze moet ze verbergen totdat Tyler uit het ziekenhuis is.

Ook krijgt Ashley nog een gouden memory stick, wat leek op een gouden lipstift, van haar broer. Zij kreeg dit omdat haar computer steeds crasht en ze dan al haar documenten kwijt raakt.

 

Hoofdstuk 7

Ahsley wacht totdat de rode Nissan van de ouders van Tyler weg is en gaat dan Tyler zijn huis binnen om de envelop te pakken. Als Ashley weg wil gaan hoort ze ineens een geluid en denkt even dat de ouders van Tyler thuis komen. Maar dan merkt ze dat het de kat van Tyler is, Sophia. En kan ze dus zonder gezien te zijn het huis verlaten.

 

Hoofdstuk 8 – eight

In dit hoofdstuk krijgt Ashley een flashback over de tijd dat het niet goed met Dan ging. Hij was blijkbaar verwikkeld in een “drugsdeal”. In de laatste zin van het hoofdstuk verteld Ashley dat zij het met Tyler had uitgemaakt omdat hij drugs dealde.

 

Hoofdstuk 9 – nine

Wanneer Ashley Tyler voor de 2e keer in het ziekenhuis wil bezoeken om zijn sleutels terug te geven is hij al met een rolstoel uit het ziekenhuis gereden door een man in een pak. Ashley vertrouwt het niet en kan de gedachte dat hij zomaar door een bekende is meegenomen en nu rustig thuis op de bank zit niet voor waarheid aannemen. Hierdoor besluit Ashley op onderzoek uit te gaan.

 

Hoofdstuk 10 – ten

Ashley besluit met Jimmy te gaan praten misschien dat hij weet waar Tyler uithangt. De vader van Jimmy biedt Ashley aan te gaan zitten want Jimmy zou snel terug komen. Dan krijgt ze een flashback over een jaar geleden toen zij aan Tyler vroeg of hij haar kon helpen. Dit was om haar broer Dan te helpen die met drugs verstrikt was. Uiteindelijk zegt Tyler haar te gaan helpen. Dan keert ze weer terug naar de werkelijkheid en is Jimmy aangekomen. Ze vraagt aan hem of hij weet waar Tyler is. Hij weet het niet en zegt uiteindelijk dat het allemaal haar schuld is dat Tyler in deze problemen verzeilt is geraakt.

 

Hoofdstuk 11 – eleven

Jimmy zegt dat doordat Ashley aan Tyler vroeg met Marty Robinson te praten, zij Tyler in de problemen heeft gebracht. Hij heeft geprobeerd drugs te verkopen voor Billy Rob om Dan uit de problemen te houden. Hiervoor moest hij ook nog 4 maanden naar de gevangenis, waardoor hij met slechte mensen om ging nadat hij vrij was.

 

Hoofdstuk 12 – twelve

Ashley maakt de envelop open en er zitten 4 dingen in. Een sleutelbos, een memory stick, een cd en krantenknipsel van de ‘Metro’. Op de usb stick stonden 10 foto’s op 3 foto’s stond Billy Rob en op de andere mannen die zij niet herkende. Het krantenknipsel ging over een jongen genaamd Joseph Lindsay. Er werd vanuit gegaan dat de jongen is vermoord om racistische redenen. De CD was een band die Tyler leuk vond. Verder kon ze er niks aan zien.

 

 

 

Hoofdstuk 13 – thirteen

Ashley gaat naar het politiebureau. Ze wil daar aangifte doen van de verdwijning van Tyler en de envelop laten zien. Dan ziet ze ineens dat agent DI Brennan op een van de foto’s stond die op de memory stick van Tyler stonden. Eerst dacht ze dat deze man Marty Robertson was maar dit blijkt dus een agent te zijn. Ze besluit daarom de envelop niet te geven.

Ook raakt ze aan de praat met Florence Monk. Ze dacht eerst dat zij Tyler zijn vriendin was (h.14: maar dit bleek niet zo te zijn.) Dan ziet zij de zilveren mini, die Ashely in het restaurant waar ze samen met Jimmy was ook zag en Florence vraagt aan Ashley om met haar mee te rijden. Ashley stemt toe en onderweg vraagt Florence of Ashley iets van Tyler heeft. Ze wil bijna vertellen dat zij de envelop heeft maar weet dit toch te verbergen.

 

Hoofdstuk 14 – fourteen

Ze vertrouwde Florence niet helemaal en wilde dus ook niet alles vertellen tussen haar en Tyler.

 

Hoofdstuk 15 – fifteen

Ashley besloot met Beth te gaan praten. Ze had haar verteld over de vorige kerstmis en over haar gevoelens voor Tyler. Over Dan en de envelop had ze Beth niet verteld omdat ze niet wilde dat zij dingen voor haar familie moest achterhouden.

Ook is ze naar het telefoonwinkeltje gegaan van Marty Robertson en Billy Rob. Beide heeft ze hier gezien en Marty Robertson stond ook op de foto’s. Ze had als smoes dat ze een nieuw toestel zocht.

 

Hoofdstuk 16 – sixteen

Ashley zocht naar de winkels die Marty Robertson waarschijnlijk beide bezat. Ezeecalls had het adres 2 Bryan Street. Eerst had ze gedacht dat Bryan een naam was, ze zag dit staan op de sleutelbos die in de envelop zat. Ze besluit naar dit adres toe te gaan. Toen ze bij het huis aan het kijken was kwam Billy Rob langs, en vroeg wat Ashley daar deed en of hij haar de vorige dag niet gezien had. Dit ontkende ze en liep snel weg. Toen kwam Florence langsrijden en zei dat ze dringend met Ashley moest spreken.

 

Hoofdstuk 17 – seventeen

Ashley en Florence gingen naar een café waar Florence informatie van Ashley probeerde te verkrijgen. Maar Ashley vertrouwde haar niet waardoor ze niks over de envelop gezegd had.

 

Hoofdstuk 18 – eighteen

Als Ashley thuis komt doet ze wat research naar Joseph Lindsay en vindt ze uit dat op de CD, uit de envelop, niet de band staat waar Tyler veel van houdt maar een geluidsopname met de stemmen die bij de afbeeldingen passen die ook in de envelop zaten.

 

Hoofdstuk 19 – nineteen

Jimmy en Ashley gaan samen naar de 2 Bryan Street op te kijken wat er in het pand is. Jimmy hielt de wacht en Ashley naar binnen ging. Toen Ashley binnen was zag ze een fox die naar boven keek. Toen dacht Ashley dat Tyler daar zou zijn. Dit was ook zo maar Billy Rob was daar ook.

 

Hoofdstuk 20 – twenty

Billy Rob was in de kamer met een paar van zijn mannen. Ashley komt erachter dat Jimmy voor Billy Rob werkt en haar en Tyler dus bedrogen heeft. Billy Rob zegt dat hij Tyler laat gaan als zij hem de envelop met de foto en cd overhandigd.

 

Hoofdstuk 21 – twenty-one

Ze ging zo snel als ze kon naar huis en wilde de envelop koste wat kost aan Billy Rob overhandigen, ook al had Tyler gezegd dat ze dat niet moest doen. Onderweg naar huis komt ze Florence tegen die verteld dat ze een undercover agent is. Maar toch besluit ze haar eigen plan aan te houden en niet met de politie samen te werken. Dit houdt in dat ze niet de envelop wilde inruilen voor een neppe envelop en alleen Tyler terug wilde voor de rest niks.

 

Hoofdstuk 22 – twenty-two

Toen Ashley thuis kwam ging ze direct naar haar kamer. Hier had ze de spullen uit de envelop gepakt en opgeslagen op haar memory stick. Dan komt Dan naar haar kamer en stelt hij een paar vragen en zegt dat Beth zich zorgen maakte over haar. Ashley heeft hier geen zin in en weet ervoor te zorgen dat Dan haar helpt met haar moeder af te leiden.

Ze moest naar Mile end Station komen. Hier zag ze een BMW waaruit Marty Robertson kwam. Ze reden naar St. Paul’s Thames. Hier stond Billy Rob op het deck van een toeristen boot. De boot heette Anne Boleyn. Tyler zat in een donker gedeelte van de boot. En Ashley moest eerst iets aan hem geven voordat zei Tyler gaven. En toen vertrok de boot van het vaste land.

 

Hoofdstuk 23 – twenty-three

Ashley moest al haar spullen als envelop, laptop en telefoons aan Billy Rob geven, waarna hij deze in het water gooiden. Ook komt ze erachter dat het nooit het plan was geweest Tyler te laten gaan. Ze worden nu allebei vermoord dacht ze.

 

Hoofdstuk 24 – twenty-four

Ashley mocht naast Tyler gaan zitten en samen brachten ze door totdat ze zouden worden vermoord. Toen motor stopte kwamen de mannen naar hun toe. Toen pakte Ashley een gewicht en sloeg Scot 3x in zijn gezicht. Daarna gooide ze het gewicht tegen de schouder van Billy Rob wat ze beter niet had kunnen doen omdat hij haar jas pakte en tegen de zijkant aan smeet.

 

Hoofdstuk 25 – twenty-five

Er was een kleine worsteling en ze wilde eerst Tyler overboord gooien en daarna Ashley. Toen ze Tyler in het water wilde gooiden kwam er een politie boot aan en nog een met daarop Florence Monk.

 

Hoofdstuk 26 – twenty-six

Blijkbaar had Florence Ashley met een GPS gevolgd en wist ze waar Ashley was de hele tijd. Toen ze in het ziekenhuis lag kwam ze erachter dat ze haar sleutelbos kwijt was geraakt met daaraan haar memory stick.

 

Hoofdstuk 27 – twenty-seven

Als Ashley naar huis wil gaan komt er politieagent aan die haar sleutelbos heeft. Ze heeft dit bijna meteen aan Florence overhandigd die immens blij was en dit meteen mee nam.

 

Hoofdstuk 28

Geef een reactie