Betoog Leren Verbeteren

Slecht in het schrijven van een betoog. Voor het schrijven van een goed betoog is het verbeteren van andere teksten en oefenen met andere teksten essentieel. Zorg voor een goede opbouw en structuur en daarna voor goede zinnen. Probeer dit betoog te verbeteren en laat het daarna nakijken door iemand.

 

Soms moet je verder kijken dan je neus lang is!

Maandag 15 september 2014. Schotse Bedrijven en de Britse pond daalden fors in waarde. In Groot-Brittannië heerst veel onzekerheid. Mannen en vrouwen met “ja” en “nee” plakkaten boven het hoofd. Het verschil tussen de stemmen wordt ongeveer gelijk geschat. Waardoor u zich kan afvragen: ‘Is het wel geschikt om dit soort belangrijke beslissingen aan het volk over te laten?’ De economie komt op zijn kop te staan. Internationale positie van het hele Verenigd Koninkrijk zal veranderen. Hoe denkt u dat het financieel verder moet? En ook alledaagse dingen worden niet meer vanzelfsprekend. Deze verandering zal diepgaande gevolgen hebben, en u zult er last van krijgen.

De Royal Bank of Scotland en vermogensbeheer Standard Life daalde 2,9 procent in beurswaarden. Ook bij andere fondsen en vermogensbeheerders namen de beurswaarden af. Volgens Topman van Beurden, olie en gasconcern Shell, zal de afsplitsing tot meer onzekerheid leidden en het bedrijfsleven veel nadelen op leveren.

De Britse pond is ook gedaald, waardoor de munt nu op 1,61 dollar staat. Dit verlies is logisch, want u zou op dit moment toch ook geen investeringen doen in een land waar ieder moment een belangrijk economisch deel kan afsplitsen. Ook zal de waarschijnlijke toekomstige Schotse pond grote gevolgen hebben voor de spaarder. Hij zal zijn geld veiligstellen door deze op te nemen van alle mogelijke onzekerheid.

Ten tweede zullen alle patriottische uitingen die door civilisatie en barre geschiedenis zijn ontstaan weggevaagd worden. In vergelijking tot Nederland; Geen Wilhelmus, geen rood, wit, blauw en geen PvdA of gelijkmakende SP. Alle trots die je met elkaar verzameld hebt, wordt met deze beslissing weggevaagd.

Bovendien deelde voorman BBC, John Birt, mee dat de Britse televisie betaald wordt wanneer Schotland zich losmaakt van het Groot-Brittannië. Wat voor veel schotten misschien wel het belangrijkste argument is om “nee” te stemmen. Wat u zich moet realiseren is dat een leven zonder “Top Gear” en “Docter Who” vrijwel ondenkbaar is, voor veel Schotten.

Men beweert dat de toekomst van Schotland op economisch gebied stabiel blijft met het idee van gas en olie winning in de wateren van Noord-Schotland. Toch waarschuwt BP voor het feit dat de winning van gas en olie overschat is en dat het in de huidige situatie beter af is.

Kortom, een zelfstandige en onafhankelijke staat lijkt ideaal in het streven naar een betere toekomst voor Schotland, maat het is niet realistisch. Ook wanneer men kijkt naar wat financieel verantwoord is dan lijkt mij de keuze snel gemaakt. U moet niet vergeten dat deze beslissing wereldwijde gevolgen heeft. Niet alleen zal het een enorme impact hebben Groot-Brittannië. Tevens zal deze splitsing mondiaal zeer dramatische effecten kunnen hebben. Zeker omdat de economie niet veel kan hebben op dit moment en een klein briesje al zeer hard kan uitpakken.

Financieel zal het dus veranderen en het dagelijks leven zal niet meer hetzelfde zijn als vroeger. Denk dus goed na wat u stemt, elke stem telt!